Uitdam

Uitdam

Plaats in Nederland

Uitdam is een klein dorpje in de provincie Noord-Holland er wonen minder dan tweehonderd mensen en de term dorp is misschien wel niet eens op zijn plaats. Door zijn ligging dicht bij het Markermeer is het wel een populaire regio voor toeristen. In de zomermaanden zijn rondom Uitdam dan ook veel waterrecreanten te vinden die hier genieten van dit prachtige.
Mede daarom zijn er in de buurt van Uitdam diverse vakantiehuizen te vinden die in de verhuur staan. Maar er zijn ook mensen die besluiten door de fraaie en centrale ligging van het Markermeer hier een 2de huis aan te schaffen.
Uitdam dient voor vakantiegangers vooral als uitvalsbasis.


Toerisme

Bij watersporters en bootliefhebbers is het Markermeer een populaire plek om de vakantie door te brengen en veelal nemen ze zelf dan ook een boot mee als ze een vakantiewoning in Uitdam huren in de buurt van deze natuurplas.
Mensen die in Uitdam een vakantiehuisje betrekken hoeven zich niet te vervelen, er is voldoende te beleven in de regio. Ook als je geen waterliefhebber bent.
Wie een stedentripje van een dag wil maken kan afreizen naar Amsterdam. Deze grootste stad van Nederland heeft meer dan genoeg te bieden aan de toerist. Ook erg leuk is Volendam, dit authentieke visserplaatsje krijgt elk jaar weer vele vakantiegangers die een bezoekje brengen aan dit unieke dorp.
Als u liever de fiets pakt tijdens uw vakantie in Noord-Holland dan is het goed te weten dat er in de regio rondom Uitdam voldoende leuke fietsroutes zijn.
En als u een lekker wilt uitwaaien dan is ook één van de stranden aan de Noordzee snel bereikbaar, al bij al is deze streek in Noord-Holland een prima locatie om een vakantiewoning te reserveren. Dus stel uzelf de vraag? De vakantie doorbrengen in Uitdam is een prima idee!

Plaatsnaam

Uitdam

Aantal inwoners

circa 175