Uitgeest

Uitgeest

Plaats in Nederland

Uitgeest het dorp van de molens. Rondom deze plaats zijn er een vijftal gemalen te vinden.
Het is trouwens ook tevens naamgever van de gemeente. Er vallen hier nog enkele kleine plaatsjes onder als Limmerkoog en Assum.
In deze gemeente zijn enkele fraaie gebouwen te vinden, oude herenhuizen en andere architectuur. Als je een vakantiehuis huurt in Uitgeest kun je dit deel van de provincie Noord-Holland prima per fiets verder verkennen.
Breng daarom eens een keer de vakantie in dit deel van Nederland door en ervaar de authentieke vakantiebeleving.


Toerisme

Het huren van een vakantiewoning in Uitgeest is natuurlijk de eerste stap op weg naar een leuke invulling van de vrije tijd. Maar wat is er eigenlijk allemaal te doen in dit dorp en zijn omgeving.
Waterrecreanten zullen enthousiast worden als ze horen dat er enkele prachtige wateren zijn waar ze helemaal los kunnen gaan. Ook een bootje huren behoord tot de mogelijkheden, aan de rand van Uitgeest is een kleine haven te vinden. Maar tijdens een autovakantie in Noord-Holland is het strand aan de Noordzee natuurlijk ook nooit ver weg. Leuke steden als Alkmaar en Amsterdam zijn bovendien prima bereikbaar.
Breng de vakantie dus eens door in Uitgeest en ervaar wat Nederland allemaal te bieden heeft op het gebied van recreatie en toerisme.

Plaatsnaam

Uitgeest

Aantal inwoners

circa 12.700