Wijdemeren

Wijdemeren

Plaats in Nederland

De gemeente Wijdemeren is vooral bekend als de regio van de Loosdrechtse Plassen. Dit gebied is natuurlijk erg populair bij dagjesmensen, vakantiegangers en waterrecreanten. Als u in deze regio wilt verblijven dan is het huren van een vakantiehuis in Loosdrecht een prima optie.
Deze watergemeente omvat plaatsen als Boomhoek, Kortenhoef, Overmeer en zo zijn er nog wel een aantal plaatsen te noemen. Als u een vakantiewoning huurt in Wijdemeren zult u merken dat u verblijft in een uniek stukje Noord-Holland. Kroon van de gemeente zijn toch wel de recreatiewateren van deze gemeente. Vooral de Loosdrechtse Plassen zijn er populair en rondom deze wateren zijn er vele vakantiehuizen te vinden. 


Toerisme

De gemeente Wijdemeren is en orgaan wat er prat op gaat één van de mooiste watergebieden van Nederland te herbergen. En het is geen valse bescheidenheid van de plassen rondom Loosdrecht lenen zich perfect voor een heerlijke vakantie in ons eigen land.
Wijdemeren is helemaal ingericht op het ontvangen van toeristen en vooral in het zomerseizoen verblijven hier dan ook veel mensen. Als je een vakantiewoning aan de Loosdrechtse Plassen wilt huren is het zaak om er snel bij te zijn. Want de mooist gelegen accommodaties worden het snelst geboekt. Dus wil je de vakantie eens doorbrengen in dit deel van de provincie Noord-Holland, wacht dan niet te lang en huur snel een leuke vakantiehuisje in of om Loosdrecht en zijn waterpartijen. 

Plaatsnaam

Wijdemeren

Aantal inwoners

circa 23.250