Baarn

Baarn

Plaats in Nederland

Baarn is gelegen in de provincie Utrecht en de geschiedenis van deze plaats met stadsrechten gaat erg ver terug. Dit stadje heeft dan ook de nodige grandeur en bovendien een koninklijk verleden. Koningin Juliana resideerde hier voor een groot aantal jaren en had hier een buitenhuis. Er zijn in Baarn sowieso prachtige villa’s, veel toeristen vergapen zich hier dan ook aan tijdens hun vakantie in deze regio.
Ook is er in deze stad prachtige oude architectuur te vinden en bovendien talloze rijksmonumenten. Ook in deze regio is het Paleis Soestdijk te vinden. Op gezette tijden is het mogelijk om dit adelijke gebouw met zijn tuinen te bezoeken. In de buurt van Baarn zijn er ook verscheidene vakantiehuizen te vinden welke door toeristen gehuurd kunnen worden.


Toerisme

Als u besluit om op vakantie te gaan in het midden van Nederland dan kan het zo zijn dat de Baarn in de provincie Utrecht een prima keus is. Het grote voordeel is bovendien de centrale ligging. Vanuit alle regio's tot en met de verre uithoken van het land is deze streek prima bereikbaar en bovendien is er genoeg te beleven.
In de buurt van Baarn zijn er prachtige bossen te vinden waar je lekker actief kunt ontspannen. Wandelen en fietsen is hier dan ook prima te doen.
Als u een dagje stad wilt doen dan is Utrecht een prima idee. Deze levendige studentenstad heeft meer dan voldoende in huis om u een dagje te vermaken. Dus verblijft u op een vakantiepark in de buurt van Baarn dan ruime een dagje in voor deze leuke stad.

Plaatsnaam

Baarn

Aantal inwoners

circa 21.000