Rhenen

Rhenen

Plaats in Nederland

De stad Rhenen maakt onderdeel uit van de provincie Utrecht en is bovendien hoofd van de gelijknamige gemeente. Voor veel toeristen zal deze plaats een bekende klank hebben. Dit komt door zijn perfecte ligging vlakbij het natuurpark de Utrechtse Heuvelrug. Hier zijn altijd veel dagjesmensen en vakantiegangers te vinden. Mede daarom besluiten veel mensen een vakantiehuis te huren in de regio rondom Rhenen.
De stad zelf is ook het aanschouwen meer dan waard. Er zijn talloze prachtige oude gebouwen te bewonderen en Rhenen heeft bovendien een leuk compact centrum.
Bekendste gebouw van Rhenen is de Cuneratoren welke boven de stad uittorent.


Toerisme

Als eens nagedacht over Rhenen als vakantiebestemming in eigen land? Wie een vakantiewoning wil boeken in de provincie Utrecht doet er goed aan om een na te denken over de stad Rhenen. Dit kan als een prima uitvalsbasis dienen tijdens de verdere vakantie in dit prachtige centraal gelegen stukje Nederland.
Hier een korte wandelvakantie ondernemen is dan ook een prima suggestie, maar ook op de fiets kunt u hier prima uit de voeten. Met de Utrechtse Heuvelrug om de hoek is het hier het hele jaar door top recreëren. Mede daarom is een vakantiehuisje in Rhenen boeken een perfect idee.
Ook als u een stedenliefhebber bent en graag een dag naar de grote stad gaat zit u goed. Utrecht ligt vlakbij en hier kunt u terecht voor de nodige cultuur en architectuur. Bovendien is de binnenstad erg gezellig. In de zomermaanden kunt u hier heerlijk genieten op een terrasje langs de verdiepte gracht.
Als u een vakantie wilt doorbrengen centraal in Nederland dan is Rhenen een meer dan prima optie.

Plaatsnaam

Rhenen

Aantal inwoners

circa 19.000