Vinkeveen

Vinkeveen

Plaats in Nederland

Vinkeveen is een dorp welke onderdeel uitmaakt van de provincie Utrecht.
Het dorp is bij waterrecreanten wel bekend door de Vinkeveense Plassen, met een moterboot of zeilboot varen is hier dan ook erg populair in de zomermaanden.
Vinkeveen is een populaire plaats en de huizenprijzen bevinden zich dan ook het bovensegment. Ook een vakantiehuis huren in deze regio mag zich in een stijgende populariteit verheugen, niet alleen door de recreatieplas maar bovendien is ook de ligging van Vinkeveen erg goed. Vanuit o.a. de randstad is deze regio prima bereikbaar en leent zich derhalve ook perfect voor dagtoerisme.


Toerisme

Vakantiegangers die afreizen naar Vinkeveen gaan voornamelijk voor de aanwezige Vinkeveense Plassen en veel mensen nemen hun eigen boot dan ook mee als ze hier hun vakantie doorbrengen of bezitten zelfs een 2de woning in deze regio.
Maar er is absoluut meer vertier voor de vakantieganger die hier zijn spaarzame vrije tijd wil doorbrengen. Voor natuurliefhebbers is er bijvoorbeel het natuur gebied de Utrechtste Heuvelrug, hier kan men heerlijk wandelen en fietsen. Er zijn diverse routes speciaal voor de toeristen en recreanten aangelegd.
Mensen die graag een dagje naar de grote stad willen hebben twee uistekende alternatieven. Namelijk Utrecht en Amsterdam, beide steden zijn zeer de moeite waard. In Utrecht is het heerlijk winkelen en heeft een erg gezellig stadscentrum. Amsterdam heeft voor de vakantiegangers een overvloed aan cultuur, geschiedenis, musea en niet te vergeten de unieke binnenstad met zijn verschillende grachten.
Als u besluit een vakantiehuisje te huren in of in de buurt van Vinkeveen dan heeft u de garantie dat u een diverse vakantie tegemoet kunt zien.

Plaatsnaam

Vinkeveen

Aantal inwoners

circa 9.650