Ameland

Ameland

Plaats in Nederland

Ameland is een prachtig Waddeneiland welke vooral veel toeristen trekt die puur voor de rust en ruimte komen. Het is geen vakantie eiland met allerlei toeters en bellen. Ameland welke onder de provincie Groningen valt kan gerust nog authentiek worden genoemd. De inwoners willen dit ook absoluut in stand houden en u treft hier in de zomermaanden niet hele groepen jongeren aan die het strand overbevolken.
Het eiland bestaat uit vier dorpen, dit zijn Hollum, Nes, Buren en Ballum, daarnaast staan er hier en daar nog enkele huizen bij elkaar. Natuurlijk is er ook nog een kleinschalig vakantiepark te vinden en staan er over het eiland heen een aantal particulier vakantiehuisjes.
Wel is er een golfbaan te vinden, deze is vooral voor toeristen die de dag sportief willen beginnen.
Als u naar Ameland wilt afreizen dan dient u de boot te pakken in Holwerd, deze veerdienst brengt u naar de haven bij het plaatsje Nes.


Toerisme

Zoals al eerder vermeldt, de vakantiegangers die Ameland aandoen komen hier vooral voor de natuur en willen dikwijls even lekker uitwaaien op dit Waddeneiland. Fietsen en wandelen zijn dan ook een tweetal populaire bezigheden onder toeristen. Het is dan ook aan te raden om uw fiets mee te nemen als u een vakantie doorbrengt op het eiland. Als dit lastig is dan kunt u natuurlijk ook nog een fiets huren in de buurt waar u een vakantiewoning of hotel hebt betrokken.
Voor de kunstliefhebber is er speciaal in november de Ameland kunstmaand. Het aanbod van de kunst is zeer divers en het leuke is dat de tentoonstelling zich over het hele eiland heen bevindt. Als u meer voor de musea gaat dan is het goed te weten dat er op Ameland ook enkele te vinden zijn. Je hebt onder andere het natuurcentrum Ameland en het juttersmuseum.
Als u het eiland van boven wilt bekijken dan kunt u eventueel eens een bezoekje brengen aan het vliegveld bij Ballum.
Over het eiland heen zijn er leuke restaurantjes te vinden waar u heerlijk kunt eten. Voor de goede adresjes kunt u gerust informeren bij een eilandbewoner.
Wie graag gaat voor het doorbrengen van een rustige vakantie en een liefhebber is van natuur die moet echt eens een vakantie in Ameland doorbrengen.

Plaatsnaam

Ameland

Aantal inwoners

circa 3.500