Waddeneilanden

Waddeneilanden

Regio in Nederland

Als u graag op vakantie gaat in Nederland maar zich toch in het buitenland wil wanen dan hebben wij een aardige suggestie. Huur eens een vakantiehuis op de Waddeneilanden en wellicht heeft u ook wel eens gehoord van hoe ontspannen een vakantie op de Wadden kan zijn. Deze eilanden bevinden zich in het noorden van ons land en maken deel uit van de provincie Friesland dan wel Groningen. Op dit eiland kunt u prima de keuze maken voor een vakantiepark, hier kunt u een leuke bungalow huren.
Texel in het grootste eiland en heeft een aantal leuke dorpjes welk u kunt aandoen tijdens uw vakantie. Als u voor de rust komt dan zijn Vlieland en Schiermonnikoog de leukste Waddeneilanden om een vakantiewoning te huren. De eilanden Ameland en Terschelling bieden eigenlijk zowel natuur als mede cultuur net niet te vergeten een geheel eigen uitstraling.
Vakantieparken met een leuk aanbod van vakantiehuizen zijn er wel te vinden op de Waddeneilanden maar dat zijn geen parken met veel toeters en bellen. De insteek is toch wel het genieten van de rust, natuur en natuurlijk het strand en de zee, welke prima te bezoeken zijn vanuit uw huisje. In de zomer zijn de Waddeneilanden dan ook uitermate geschikt voor een zon, zee en strandvakantie.
Zonaanbidders kunnen dan ook een leuk vakantiehuisje huren dicht bij het strand.De Waddeneilanden zijn de perfecte vakantiebestemming  om heerlijk te wandelen of op de fiets te stappen en een eiland rond te rijden. Er zijn op alle eilanden in ieder geval wandel- en fietsroutes genoeg. Over het algemeen kunt u ook bij uw vakantiewoning een fiets huren. Tussen de duinen kunt u ook erg leuke vakantiehuisjes aatreffen welke vaak door eilandbewoners te huur worden aangeboden.
De Waddeneilanden de perfecte plek om uw vakantie in Nederland door te brengen. Bovendien hebben deze Nederlandse eilanden veel keuze uit leuke vakantiewoningen welke u kunt huren van een verhuurorganisatie dan wel particulier eigenaar.


Toerisme

Provincie

Waddeneilanden

Oppervlakte

1.048 km2

Aantal inwoners

82.000

Hoofdstad

n.v.t.