De Cocksdorp

De Cocksdorp

Plaats in Nederland

Het plaatsje De Cocksdorp is één van de dorpen op het eiland Texel. Dit grootste Waddeneiland maakt onderdeel uit van de provincie Noord-Holland en is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders.
Deze plaats is het meest noordelijke dorp van Texel en er zijn in en nabij De Cocksdorp enkele rijksmonumenten te bekijken. Hoewel dit niet het meest drukke deel is van het eiland Texel is het wel mogelijk om hier een vakantiehuisje te huren. Mensen die een vakantie doorbrengen op dit deel van het eiland komen hier over het algemeen voor de rust.


Toerisme

Texel is een prachtige Waddeneiland het is niet alleen het grootste maar wordt ook het meest frequent aangedaan door vakantiegangers. Het eiland is prima te bereizen met de auto, maar leent zich ook uitstekend voor een fiets- of wandelvakantie.
Er zijn prachtige zandstranden te vinden waar u heerlijk kunt uitwaaien tijdens uw vakantie op Texel. Ook zijn er over het hele eiland heen vakantiehuizen te vinden.
Als uw vakantieadres zich in De Cocksdorp bevindt dan is het goed te weten dat hier niet al te veel voorzieningen zijn, maar als u voor de rust en ruimte van het eiland Texel komt dit misschien wel de beste plek is om een bungalow te huren.

Plaatsnaam

De Cocksdorp

Aantal inwoners

circa 1.250