De Koog

De Koog

Plaats in Nederland

Het dorp De Koog is een bekende plaats op het eiland Texel. Als je hier in het verleden de vakantie op dit Waddeneiland wellicht wel eens hebt doorgebracht kun je volmondig beamen dat dit Texelse dorp door veel toeristen wordt aangedaan tijdens hun verblijf.
Als je een accommodatie hebt geboekt in of om De Koog dan zit je op een uitstekende locatie. De Noordzee en bijbehorende stranden zijn op loopafstand en in het dorp zelf zijn alle voorzieningen aanwezig waar je als toerist baat bij hebt. Er zijn gezellige restaurants te vinden en ook is er een gezellige winkelstraat met een divers aanbod. Voor een gezinsvakantie is De Koog helemaal perfect. Lekker uitwaaien door de duinen met de kroost en mocht het een keer slecht weer zijn dan kun je in het dorp zelf ervoor kiezen om te gaan bowlen of te kiezen voor de overdekte kartbaan. Huur een vakantiehuis bij De Koog en geniet van een heerlijk verblijf op het eiland Texel.


Toerisme

Voor toeristen zijn de Waddeneilanden plekken die een magische aantrekkingskracht hebben. De vakantie doorbrengen op een eiland in Nederland is toch iets anders dan het vasteland. Vanuit je vakantiewoning in De Koog kun je het hele eiland makkelijk verkennen. Dit kan natuurlijk op de fiets, er zijn prachtige routes die je door een bosrijk en divers natuurgebied heenleiden. Maar ook op cultureel vlak is er genoeg te beleven op Texel. Vanuit je appartement of chalet bij De Koog kun je een bezoek brengen aan het Juttersmuseum of doe met de kinderen eens een dagje Ecomare aan. Leerzaam en boeiend tegelijk. Wil je een dagje winkelen dan is Den Burg de plek om naar toe te gaan. Maar het mooiste wat Texel te bieden heeft zijn toch de prachtige zandstranden en vanuit De Koog kun je deze te voet bereiken. Dit Waddeneiland is het ontdekken meer dan waard.

Plaatsnaam

De Koog

Aantal inwoners

circa 1.275