Hollum

Hollum

Plaats in Nederland

Hollum is een dorp op het eiland Ameland. Het is gelegen aan de westzijde niet ver van de enigste vuurtoren op dit Waddeneiland. Ameland maakt onderdeel uit van een unieke flora en fauna in het uiterste noorden van Nederland. Mensen die ervoor kiezen om hier op vakantie te gaan zijn rustzoekers, vogelaars en dikwijls fervente wandelaars.
Huur je een vakantiehuis in Hollum dan bemerk je al snel dat je één met de elementen bent. Op Ameland wonen maar een paar duizend mensen en ook tref je hier veel minder toeristen dan op bijvoorbeeld een eiland als Texel.
Wat heeft Hollum te bieden aan de toerist. Hoewel het maar een pittoreske plaats is zijn er meerdere eetgelenheden te vinden. Voor een heerlijke maaltijd is Herberg de Zwaan een goede suggestie. Verder is er een supermarkt te vinden en ook een drogisterij en lectuurwinkel zijn in het centrum van Hollum aanwezig.
Wat ook nog het vermelden waard is dat er aan de rand van het dorp Hollum een fraaie golfbaan te vinden is. Kortom een prima plek op het eiland Ameland om de vakantie door te brengen.


Toerisme

Als je af wilt reizen richting Ameland dan kun je dit doen door de boot vanuit Holwerd te pakken. Je komt dan aan in de haven van Nes van waaruit je door kunt reizen richting je vakantieaccommodatie in Hollum.
De rust van dit Waddeneiland heeft een ontspannen uitwerking op je gemoed en het vakantiegevoel zal het van je overnemen. Vanuit Hollum kun je met fiets prachtige tochten maken langs tussen de duinen door. Te voet kun je vervolgens een heerlijke strandwandeling maken en eventueel de vuurtoren beklimmen. Op Ameland zijn ook enkele musea te vinden en behalve Hollum zijn er ook nog enkele andere dorpen en woonkernen te bezoeken.
De natuurliefhebber zal zeker in zijn nopjes zijn met alles wat dit Waddeneiland te bieden heeft en ongeacht het seizoen heeft het genoeg te bieden.
Boek een huisje in Hollum en geniet van een prachtig stukje Nederland.

Plaatsnaam

Hollum

Aantal inwoners

circa 1.200