Schiermonnikoog

Schiermonnikoog

Plaats in Nederland

Met nog geen duizend inwoners is Schiermonnikoog één van de dunbevolkste Waddeneilanden. In tegenstelling tot de buureilanden tref je hier niet alleen minder bewoners aan, ook de aanwezigheid van toeristen is een stuk minder. Dit doordat Schiermonnikoog zich vooral richt op de rustzoekers en de fervente natuurliefhebbers. Verwacht dus absoluut geen vakantie-eiland met “toeters en bellen”. Nee op dit Waddeneiland gaan zo voor duurzaam toerisme. Dit komt niet alleen naar voren op het natuurschoon, ook de vakantiehuizen op Schiermonnikoog zijn gesitueerd met respect voor de natuur. Ecotoerisme is dan ook iets waar zich men hier de komende jaren alleen nog maar meer op zal richten. En dat is absoluut een goede zaak. Het authentieke karakter van Schiermonnikoog moet bewaard worden en duurzaam toerisme is hierbij een absolute must.


Toerisme

Natuurliefhebbers zijn helemaal op hun plek en kunnen tijdens de vakantie het gelijknamige Nationaal Park Schiermonnikoog verkennen. Dit kan wandelend en op de fiets want zoals u wellicht weet moet u de auto op het vasteland achterlaten als u op weg bent naar uw vakantiewoning op Schiermonnikoog.
Voor uw vaste boodschappen, etc. moet u zijn in het enigste dorp welke het eiland rijk is. Het heeft dezelfde naam als het Waddeneiland.
Als actieve recreant kunt u beschikken over perfect onderhouden fietspaden en diverse prachtig aangelegde wandelroutes. Het strand maakt een belangrijk onderdeel uit van Schiermonnikoog en in de zomermaanden kun je hier dan ook terecht voor een dagje genieten aan het strand. Is het weer eens wat minder, dan is dat ook geen onoverkomelijk probleem want wat is er mooier om een strandwandeling te maken en hierbij wind en regen te trotseren. Ook dat hoort bij een vakantie op de fantastische Waddeneiland. Boek dus snel een vakantiehuis op Schiermonnikoog en overtuig u van de rust en ruimte die op dit eiland nog in ruime mate te vinden zijn.

Plaatsnaam

Schiermonnikoog

Aantal inwoners

circa 950