Texel

Texel

Plaats in Nederland

Het eiland Texel is wat betreft oppervlakte en inwoneraantal het grootste Waddeneiland. Het heeft meerdere dorpjes. Het grootste is Den Burg en trekt het hele jaar door toeristen. Een andere bekende plaats op dit vakantie eiland is De Koog, dit trekt een jonger publiek in de zomermaanden, in het laagseizoen is het hier echter een stuk rustiger. Zoek je een huisje dan is Vakantiepark De Krim Texel een goed plan! 
Veel natuurliefhebbers huren een vakantiehuis in de buurt van het plaatsje De Cocksdorp, dit dorp is gelegen in het noorden van Texel.
Als je een vakantie wilt doorbrengen op dit Waddeneiland dan kun je de boot nemen vanaf Den Helder. Er zijn meerdere diensten per dag en normaliter is reserveren dan ook niet nodig


Toerisme

De vakantiegangers welke Texel bezoeken zijn zeer divers. Je hebt in de zomermaanden een jong publiek wat de dagen aan het strand doorbrengt en tegen de avond uitbundig gaat stappen. Dit vakantiepubliek huurt voornamelijk een vakantiehuis in de buurt van het dorp De Koog.
De meeste mensen die een vakantie willen doorbrengen op Texel komen vooral voor de rust, ruimte, en prachtige natuur. Het eiland is uitermate geschikt voor het maken van wandelingen en fietstochten. Bij de meeste vakantieparken en hotels op het eiland is het dan ook mogelijk een fiets te huren.
De zandstranden zijn het hele jaar door erg populair bij de toeristen, in de zomermaanden zijn er veel mensen die een vakantiehuis huren in de hoop goed weer te treffen en te kunnen genieten van een heerlijke strandvakantie. In het laagseizoen leent het strand zich uitstekend voor het maken van strandwandelingen.
Hoe dan ook, Texel is een eiland wat de vakantieganger het hele jaar kan bekoren.

Plaatsnaam

Texel

Aantal inwoners

circa 13.700