Leerdam

Leerdam

Plaats in Nederland

Leerdam is een gemeente welke nog net op het grondgebied van de provincie Zuid-Holland is gelegen. Het is slechts gescheiden door de rivier de Linge van buurprovincie Gelderland.
Behalve een gemeente is Leerdam vooral een stad waar het prima toeven is.
In en rondom deze compacte stad is er voldoende te zien en te doen voor toeristen. Hoewel het in het westen van Nederland is gesitueerd heb je toch nog het landelijke gevoel hier. Dit maakt het een perfecte bestemming voor een weekendje of midweek ertussenuit.
Lijkt je dat ook wat? Boek dan snel een vakantiehuis in of rondom Leerdam. Onder deze gemeente vallen verder nog plaatsen als Oosterwijk, Kedichem en Schoonrewoerd.
Bezoek dit deel van Zuid-Holland eens voor een korte vakantie, het gaat u zeker bevallen!


Toerisme

Als u de stad of directe omgeving van Leerdam wilt bezoeken dan wilt u van tevoren natuurlijk graag weten wat er zo allemaal te zien en te doen is.
Voor een paar dagen ertussenuit is dit een perfecte bestemming in het stadje zelf kun je heerlijk rondstruinen en op je gemak het centrum verkennen.
Voor een stukje educatie is het leuk om het Nationaal Glasmuseum te bezoeken. Na deze leerzame ervaring kunt u daaropvolgend het Glascentrum van Leerdam bezoeken.
Als u in de zomermaanden een gezinsvakantie in dit deel van Zuid-Holland doorbrengt dan is het ook leuk om eens een rondvaart over de rivier de Linge te maken. Dit geeft u een goede indruk van deze regio. Liever te voet of per fiets de omgeving verkennen? Het Lingepad is dan een uitstekende suggestie.
Vanuit uw vakantiewoning in Leerdam kunt trouwens ook nog een dagje Rotterdam op de agenda inplannen. Dit maakt uw vakantie helemaal compleet!

Plaatsnaam

Leerdam

Aantal inwoners

circa 21.000