Zuid-Holland

Zuid-Holland

Regio in Nederland

Is Zuid-Holland wel geschikt voor een vakantie met het hele gezin ?
Hier kunnen we erg kort over zijn, ja absoluut. Voor uw kinderen is er meer dan voldoende te beleven in deze prachtige provincie. Het is ook mogelijk om een vakantiehuisje op een bungalowpark te huren, maar ook als u tijdens uw vakantie in een appartement verblijft kunt u prima uitstapjes maken waar u kinderen u erg dankbaar voor zullen zijn. Het pretpark Duinrell is een goede tip. Dit park is prima in één dag te doen, alle attracties zijn prima te belopen en mocht het minder goed weer zijn dan kunt u nog altijd een dagje doorbrengen in het prachtige subtropische zwembad met een aantal spectaculaire glijbanen. Dus neem uw zwemkleding als u Duinrell aan wilt doen. Wat ook leuk is voor jong en oud is een bezoek brengen aan Madurodam. Alle bekende plekken en gebouwen van Nederland zijn hier op schaal nagebouwd. U zult hier veel plezier beleven met uw kinderen en daarnaast is het ook nog educatief voor ze. Dus als u nog een vakantiewoning moet reserveren voor uw komende vakantie in Nederland dan raden wij u aan om Zuid-Holland serieus mee te nemen in uw overweging.


Toerisme

Geniet tijdens uw vakantie in Zuid-Holland van de Biesbosch.
Dit natuurpark is een uitstekend keuze als u een natuurliefhebber bent en toch graag in het westen van Nederland uw vakantie doorbrengt. De Biesbosch is een prachtig natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. De natuur heeft in elk seizoen voldoende moois te bieden aan de vakantieganger die dit gebied aandoet. Een huisje huren in deze regio is wellicht dan ook een serieuze optie voor u.
Huur een vakantiehuis in Zuid-Holland en ervaar de dynamiek die deze provincie meebrengt en alles heeft om de vakatie tot een absoluut succes te maken.
Een andere optie is natuurlijk om een heerlijk strandwandeling te maken over één van de stranden van Zuid-Holland. In de zomer kunt u hier heerlijk op uw blote voeten door het water banjeren en in bijvoorbeeld de herfst maakt u kennis met de elementen van moeder natuur. Het is ook mogelijk om een vakantiewoning te huren dicht aan het strand. Als u dit doet in de zomer en het weer werkt enigszins mee dan kunt u hier zelfs een prachtige strandvakantie beleven.

Graag wat stedelijke cultuur opsnuiven tijdens de vakantie.
Als u een stadsmens bent en tijdens elke vakantie minimaal een dagje naar een plaatselijke stad wilt dan zit u prima als u een vakantiehuisje huurt in de provincie Zuid-Holland.
Aanraders zijn onder andere Den Haag waar het heerlijk stappen is. Rotterdam is een prachtige stad om eens goed te winkelen. Vooral de Koopgoot is er populair onder het winkelend publiek. Wilt u wat meer cultuur en geschiedenis tijdens uw vakantie dan is het schitterende Leiden een aanrader. Prachtige oude architectuur kenmerkt hier het oude stadscentrum. Ook zijn er een aantal leuke musea te vinden. Houdt er wel rekening mee dat vooral in de zomer meer toeristen op het idee gekomen zijn om een bezoekje aan Leiden te brengen. Maar zoals al vermeldt deze stad is absoluut een aanrader om tijdens uw vakantie in Zuid-Holland aan te doen. Een bungalow reserveren in deze levendige provincie is dan ook een zekerheid voor een paar dagen leuk er tussen uit.

Provincie

Zuid-Holland

Oppervlakte

3.403 km2

Aantal inwoners

3.547.000

Hoofdstad

's Gravenhage