Noordwijk

Noordwijk

Plaats in Nederland

Vooral bij vakantiegangers is Noordwijk bekend. Dit vooraldoor de zandstranden welke op mooie zomerdagen bevolkt zijn door duizenden zonaanbidders. Maar ook in de minder warme perioden zijn er toeristen te vinden die heerlijk op het strand van Noorwijk willen uitwaaien.
De plaats staat bekend als gezellig met in het centrum fraaie oude gebouwen die worden afgewisseld met hedendaagse architectuur. Noordwijk is één van de grootste badplaatsen van Nederland, die heeft ze ook te danken aan een goede bereikbaarheid en bovendien staat deze toeristische plaats bekend om zijn schone stranden. Als u een vakantie wilt doorbrengen in deze kustplaats dan is het mogelijk een appartement te huren, maar aan de rand van Noordwijk zijn er ook vakantiehuizen te vinden welke te huur worden aangeboden.


Toerisme

Noordwijk is een perfecte bestemming voor toeristen en dagjesmensen. Als u graag op vakantie in Nederland gaat en bovendien graag de nodige beweging wilt hebben dan is een vakantiehuisje boeken in of nabij Noordwijk een goede keuze. Het strand leent zich het hele jaar door voor het maken van lange wandelingen en als u van waterrecreatie houdt dan is surfen een prima alternatief.
Buiten Noordwijk kunt u ook prachtige wandelingen maken in de kustregio, maar er zijn ook een aantal fietsroutes welke u als vakantieganger kunt fietsen.
In de zomermaanden worden de vakantiehuizen vooral bevolkt door zonaanbidders en strandgangers. Ook komen er veel dagtoeristen voor een dagje strand, als u met tropische temperaturen een dagje Noordwijk wilt doen, dan doet u er verstandig vroeg van huis te vertrekken en zodoende de drukte voor te zijn.

Plaatsnaam

Noordwijk

Aantal inwoners

circa 25.500