Noordwijkerhout

Noordwijkerhout

Plaats in Nederland

De plaats Noordwijkerhout maakt onderdeel uit van de gelijknamige Gemeente en valt onder de provincie Zuid-Holland. Deze regio is bekend om zijn vele molens en zijn prima ligging dicht bij de zee. Mede hierom zijn er veel mensen die ervoor kiezen om in de zomermaanden een vakantiehuis te huren in of om Noordwijkerhout.
De plaats kan dienen als een prima uitvalsbasis tijdens de vakantie in de regio Zuid-Holland.


Toerisme

Vakantiegangers die overwegen een week, midweek of lang weekend door te brengen in de gemeente Noordwijkerhout zijn veelal strandliefhebber en het hele jaar door is de aanwezigheid van het strand en de Noorzee dan ook een garantie voor het nodige vertier.
In de zomer kunt u hier heerlijk een dagje aan het strand doorbrengen en in de wintermaanden is het heerlijk uitwaaien aan de kust van Zuid-Holland.
Vooral om deze prachtige kusstreek huren vakantiegangers een vakantiewoning in Noordwijkerhout.
Maar ook als fietsliefhebber is het prima toeven in deze streek er zijn prachtige routes welke u als actieve recreant kunt bewandelen of fietsen.
Als u meer van de stad bent dan is het goed te weten dat steden als Den Haag en Rotterdam om de hoek liggen. In deze grote plaatsen kunt u zich makkelijk een dagje vermaken.
Al met al is in de provincie Zuid-Holland gelegen Noordwijkerhout een prima locatie om de vakantie door te brengen.

Plaatsnaam

Noordwijkerhout

Aantal inwoners

circa 15.700