Roelofarendsveen

Roelofarendsveen

Plaats in Nederland

Het dorp Roelofarendsveen is gelegen in de provincie Zuid-Holland. Het staat vooral bekend om zijn tulpen en als u hier in de zomermaanden de vakantie doorbrengt kunt u dan ook van een schitterende kleurenpracht genieten als u langs de verschillende landerijen gaat. Het jaarlijkse bloemencorso is dan ook een belangrijk evenement op de kalender van de dorpelingen. Hier komen trouwens ook veel toeristen op af. Voor mensen die de regio rondom Roelofarendsveen willen ontdekken is het dan ook een goed idee om hier een vakantiehuis te huren. Deze streek heeft de vakantieganger wat dat betreft genoeg te bieden.


Toerisme

Mensen die een vakantie doorbrengen in dit deel van de provincie Zuid-Holland zijn vaak natuurliefhebbers die gaan voor het maken van een leuke fietstocht of een afwisselende wandeling. Er zijn dan ook diverse leuke plaatsjes te bezoeken waar de actieve recreant zich uit kan leven.
Ook het strand is prima bereikbaar vanuit Roelofarendsveen en veel mensen kiezen er dan ook voor om een dagje genieten aan de kust mee te pakken tijdens de vakantie.
Stedenliefhebbers zitten hier ook goed want een dagje Den Haag is een prima suggestie. In deze residentiestad wisselen oude en nieuwe architectuur elkaar af. Maar ook kunt u hier prima winkelen en er zijn diverse leuke pleintjes te vinden waar u een drankje kunt nuttigen of de inwendige mens kunt versterken. Goed te weten is bovendien dat er in Zuid-Holland diverse leuke vakantieparken te vinden zijn, dus ook als u met kinderen op vakantie gaat is een vakantiehuisje huren in de buurt van Roelofarendsveen een prima tip.

Plaatsnaam

Roelofarendsveen

Aantal inwoners

circa 7.100