Scheveningen

Scheveningen

Plaats in Nederland

Wat veel mensen niet weten is dat Scheveningen onderdeel uitmaakt van de stad Den Haag en is dus gelegen in de provincie Zuid-Holland. Bij veel vakantiegangers en dagjesmensen zal Scheveningen een bekende klank hebben en dat is natuurlijk niet voor niets. Door de prachtige ligging vlakbij de stranden aan de Noordzee is dit een gewilde locatie voor een leuk dagje uit of een korte vakantie. Vooral in de zomermaanden wordt dit stadsdeel van `s-Gravenhage massaal bezocht door zonaanbidders. Veel mensen huren hier dan ook een vakantiehuis voor een leuke midweek of lang weekend weg.


Toerisme

Als u in Nederland op vakantie wilt gaan en van het strand houdt maar ook liefhebber bent van een bezoekje aan een leuk stad dan is een vakantiewoning huren in of nabij Scheveningen een prima keus voor een vakantie die bij uw wensen aansluit. Op strand is het hele jaar door genoeg te beleven. In de wintermaanden kunt u hier heerlijk uitwaaien en in de zomer kunt u genieten van de zon en de zee.
Voor het bezoeken van een stad is Den Haag een prima keus. Deze stad heeft een leuk centrum, is multicultureel en heeft bovendien veel prachtige oude en nieuwe architectuur. Maar er zijn hier ook een aantal interessante musea te vinden.
In de omgeving van Scheveningen zijn ook enkele leuke vakantieparken te vinden welke zich prima lenen voor een vakantie met het hele gezin.

Plaatsnaam

Scheveningen

Aantal inwoners

circa 56.000