Scheveningen

Scheveningen

Plaats in Nederland

Wat veel mensen niet weten is dat Scheveningen onderdeel uitmaakt van de stad Den Haag en is dus gelegen in de provincie Zuid-Holland. Bij veel vakantiegangers en dagjesmensen zal Scheveningen een bekende klank hebben en dat is natuurlijk niet voor niets. Door de prachtige ligging vlakbij de stranden aan de Noordzee is dit een gewilde locatie voor een leuk dagje uit of een korte vakantie. Vooral in de zomermaanden wordt Scheveningen wat feitelijk eend stadsdeel van `s-Gravenhage is massaal bezocht door zonaanbidders. Veel mensen huren hier dan ook een vakantiehuis voor een leuke midweek of lang weekend weg.
Scheveningen heeft door zijn perfecte ligging recreanten gewoonweg veel te beiden.


Toerisme

Als eens aan Scheveningen als uw volgende bestemming in eigen land gedacht? Als u in Nederland op vakantie wilt gaan en van het strand houdt maar ook liefhebber bent van een bezoekje aan een leuk stad dan is een vakantiewoning huren in of nabij Scheveningen een prima keus voor een vakantie die bij uw wensen aansluit. Op strand is het hele jaar door genoeg te beleven. In de wintermaanden kunt u hier heerlijk uitwaaien en in de zomer kunt u genieten van de zon en de zee. Scheveningen heeft het allemaal te bieden.
Voor het bezoeken van een stad is Den Haag een prima keus. Deze stad heeft een leuk centrum, is multicultureel en heeft bovendien veel prachtige oude en nieuwe architectuur. Maar er zijn hier ook een aantal interessante musea te vinden.
In de omgeving van Scheveningen zijn ook enkele leuke vakantieparken te vinden welke zich prima lenen voor een vakantie met het hele gezin. Voor een vakantie in het westen van Nederland is de badplaats Scheveningen de keus om voor te gaan!

Plaatsnaam

Scheveningen

Aantal inwoners

circa 56.000