Simonshaven

Simonshaven

Plaats in Nederland

Simonshaven is een klein dorpje in de provincie Zuid-Holland. Het maakt onderdeel uit van de gemeente Bernisse. Deze plaats staat bekend om zijn typerende witte kerk welke het centrum van het dorpje domineerd.  Dit is dan ook een geliefd object om te fotograferen onder toeristen en vakantiegangers. Als u een vakantie wilt doorbrengen in dit gedeelte van Zuid-Holland dan is het mogelijk een vakantiehuis te huren in de buurt van Simonshaven. Van hieruit kunt u leuke tripjes maken en zodoende de streek beter leren kennen.


Toerisme

Als u uw vakantie doorbrengt in dit gedeelte van Zuid-Holland dan zult u merken dat het een prima uitvalsbasis is voor het maken van dagtripjes. Als u een stedenliefhebber bent dan is het goed te weten dat Den Haag prima bereikbaar is. Deze levendige stad leent zich uistekend tot een dagje vertier. Er zijn prachtige oude gebouwen te bezichtigen. Maar ook de winkelliefhebbers voelen zich hier prima thuis.
De provincie Zeeland is trouwens ook erg goed bereikbaar en leent zich bovendien uitstekend voor het maken van lange fietstochten, maar ook als u wandelaar bent zult u zich hier prima vermaken. Simonshaven ligt in de nabijheid van Midden-Delfland ook hier is het leuk vertoeven als u een sportieve vakantieganger bent. Er zijn enkele leuke fietsroutes. Als u een dagje strand wilt doen dan kunt u het nabijgelegen Westland opzoeken. Via deze regio is het de korste route naar zee. Veel strandliefhebbers huren dan ook een vakantiewoning in deze regio.

Plaatsnaam

Simonshaven

Aantal inwoners

circa 450