Westland

Westland

Plaats in Nederland

Westland is geen plaats maar een gemeente. Deze doet dienst als overkoepelend orgaan voor een aantal dorpen. Dit zijn Maasdijk, Heenweg, Poeldijk, Naaldwijk, Kwintsheul, Wateringen, Ter heide, ’s-Gravenzande, Monster, de Lier en Honselerdijk.
Door zijn ligging aan de kust komen jaarlijks veel toeristen richting de gemeente Westland voor een korte vakantie of een heerlijk dagje uit. Het toerisme wordt dan ook een steeds belangrijker pijler voor de inwoners van de gemeente. Belangrijkste inkomstenbron is de tuinbouw. De regio Westland is dan ook bekend om zijn vele kassen.


Toerisme

In de gemeente Westland kun je o.a. vakantiehuizen huren in ’s-Gravenzande. Hier heb je een prachtig vakantiepark dicht aan zee met bovendien talloze faciliteiten. Dus ideaal voor een vakantie met het hele gezin.
Het strand maakt het dat het boeken van een vakantiewoning in het Westland natuurlijk een aantrekkelijk idee is. Maar voor fietsers en wandelaars is er ook voldoende te beleven in deze regio. Ook zijn er enkele interessante musea te vinden die u eigenlijk niet mag missen als u op vakantie bent in ’s-Gravenzande of één van de andere dorpen van het Westland.
Als u een stad wilt bezoeken kan dat ook want Den Haag is makkelijk bereikbaar en deze stad staat garant voor een dagje vermaak.

Plaatsnaam

Westland

Aantal inwoners

circa 102.000