Afritz am See

Afritz am See

Plaats in Oostenrijk

Het dorp Afritz am See is gelegen in de regio Karinthië. Dit deel van Oostenrijk trekt jaarlijks vele Nederlanders die hier een vakantiewoning of andersoortige accommodatie gehuurd hebben.
Afritz am See ligt centraal in Karinthie, deze regio is te vinden in het zuiden van het land en grenst aan Italië. Zowel in het zomer- alsmede het winterseizoen is het prima toeven in dit deel van de provincie Villach-Land.
De plaats Afritz am See is perfect als u op een rustige locatie in Oostenrijk de vakantie wilt doorbrengen. Er zijn niet al te veel voorzieningen, maar het broodnodige is er voor toeristen wel te vinden. Verder is het een uitermate geschikte uitvalsbasis om het zuiden van het land nader te verkennen.


Toerisme

Als u een vakantiewoning huurt in Afritz am See dan kunt u ervoor kiezen om een rustige vakantie af te wisselen met het maken van enkele leuke uitstapjes. De stad Villach bijvoorbeeld met zijn oude stadscentrum is perfect voor een leuk dagje uit. Het meer van Afritz is het hele jaar door een bron van vertier. Een perfecte bestemming bij het doorbrengen van een gezinsvakantie.
Als u in dit deel van Karinthië op wintersport wilt dan is dat geen enkel probleem. Met de auto is het skigebied in Bad Kleinkirchheim goed bereikbaar. Ook zijn er in de omgeving van Afritz am See diverse natuurgebieden en themaparken te vinden. U en uw medereizigers zullen zich dan ook niet hoeven te vervelen tijdens een verblijf in het zuiden van Oostenrijk.

Plaatsnaam

Afritz am See

Aantal inwoners

circa 1.500