Karinthië

Karinthië

Regio in Oostenrijk

Karinthië in de zomer en winter leuk voor het maken van een vakantie
Op vakantie in Oostenrijk is kiezen uit één van de prachtige regio’s welke dit schitterende vakantieland rijk is. Een prachtige plek om een vakantiehuis te huren is Karinthië. Naast de prachtige natuur zijn er meer dan voldoende alternatieven indien het  weer een keertje niet mee zal werken. Kortom Karinthië is een uitermate geschikte locatie voor het doorbrengen van u vakantie. Het aanbod van vakantiehuizen in deze Oostenrijkse regio is dan ook zeer divers. Een bungalow huren op een vakantiepark is trouwens ook mogelijk.

Bij voorkeur vanuit uw vakantiehuis in Kartinthië direct de natuur in
Voor mensen die Oostenrijk vooral aandoen vanuit het oogpunt van een natuurvakantie zullen blij verrast zijn dat ook op dit vlak Karinthië hoge ogen gooit. Bezoek dan ook eens het Nationale park Hohe Tauern. Hier treft u een zeer diverse natuur aan met prachtige gebergtes, immense bossen, kristalheldere bergmeren en schitterende groene alpenweiden. Als u een sportieve recreatie bent kunt u eventueel uw mountainbike of wielrenner meenemen, de glooiende heuvels zullen gegarandeerd een uitdaging voor u zijn. Maar ook wandelen kan hier prima worden gedaan. Vanuit uw vakantiechalet in Karinthië kunt u zo de natuur inwandelen.
Er is een prima aanbod van vakantiehuisjes in deze streek.


Toerisme

Skiën in Kartinthië ? Minder bekend, maar prima skigebied
Als u naar Oostenrijk gaat met als insteek dat u zich wilt vermaken op de lange latten dan is het wellicht interessant te weten dat Kartinthië ook een prima uitvalsbasis kan zijn voor uw wintersport. Wellicht is het huren van een huisje een leuke suggestie.
In de schaduw van de imposante Grossglockner ligt de wintersportregio Heiligenblut. Hier is bijna 60 kilometer prima geprepareerde skiroutes te vinden. In het wintersportseizoen bent u hier dan ook min of meer verzekerd van sneeuw en kunt u gerust uw lange latten of snowboard meenemen naar uw skichalet in dit deel van Kartinthië.

Provincie

Karinthië

Oppervlakte

9.536 km2

Aantal inwoners

565.000

Hoofdstad

Klagenfurt