Bleiburg

Bleiburg

Plaats in Oostenrijk

Bleiburg is een klein maar gezellig aandoend stadje in de regio Karinthië. In toenemende mate brengen mensen in of nabij deze plaats de vakantie in Oostenrijk door. Het is dan ook een prima plek om te verblijven en van hieruit verder vorm te geven aan de vakantie.
Huur een vakantiehuisje in Bleiburg en ervaar wat deze compacte plaats u te bieden heeft. Het stadsplein heeft enkele leuke restaurants en barretjes waar u na een actieve dag in de natuur heerlijk kunt genieten van een natje en droogje.
Ook heeft Bleiburg enkele interessante gebouwen en een voor de regio kenmerkende architectuur. Door de ligging is deze stad een prima vakantiebestemming in het Oostenrijkse Karinthië.


Toerisme

Door zijn ligging is het grensgebied van Oostenrijk en Slovenië is het goed mogelijk het beste van beide landen te pakken. Natuurlijk zijn er veel mensen die voor de natuur en wintersport richting Karinthië afreizen. Een vakantiechalet huren in Bleiburg is dan ook zeker geen vreemd idee. Maar door de directe ligging bij Slovenië kun je ook meteen dit land ervaren. Het heeft een unieke flora en fauna en het is een goedkoop vakantieland.
Wintersporters zitten natuurlijk helemaal goed in Oostenrijk en ook de regio Karinthië heeft een prima reputatie bij de ervaren wintersporter. Ook een skivakantie voor het hele gezin is goed mogelijk, huur een appartement in Bleiburg en breng menig vakantiedag door op één van de skipistes in de regio.
In de zomermaanden is het natuurlijk ook prima toeven, het klimaat in Karinthië is over het algemeen prima en u kunt dan ook genieten van vele zonuren zonder dat het echt benauwd gaat worden. Neem ook uw fiets mee richting uw vakantiebestemming in Bleiburg want het bergachtige landschap leent zich uitstekend voor een actieve vakantie in dit deel van Oostenrijk!

Plaatsnaam

Bleiburg

Aantal inwoners

circa 4.000