Ferlach

Ferlach

Plaats in Oostenrijk

Ferlach is een plaats in Karinthië. Het geniet enige bekendheid omdat het de meeste zuidelijk gelegen stad van Oostenrijk is.
Maar dat is niet de reden dat u de vakantie hier door moet brengen. Gelukkig heeft het stadje Gerlach hiervoor andere ijzers in het vuur! Vooral de ligging is adembenemend voor de ware natuurliefhebber. Aan de oost-, zuid- en westzijde dient een prachtig bosrijk gebied als natuurlijk grens. In het zuiden is dit het stuwmeer Ferlacher.
Als je ervoor kiest om een vakantiechalet te huren in Ferlach dan verblijf je tijdens de vakantie in een plaats die alle voor toeristen belangrijke faciliteiten in eigen huis heeft.
Denk dan aan een supermarkt, een gezellige horeca, een pinautomaat, maar ook faciliteiten als eventuele medische zorg. Kortom een prima plek in de regio Karinthië.


Toerisme

Zoek je een combinatie van rust en actief bezig zijn tijdens de vakantie dan is Ferlach op zeker een goede keus wat betreft een uitvalsbasis tijdens de vakantie in Oostenrijk.
Midden in het Bodental is het genieten van alles wat dit Alpenland zo populair maakt. Bergen waar je in de zomer kunt wandelen en in de winter op de lange latten van af kunt. Prachtige natuurmeren waar je tijden de vakantie prima aan en in recreëren kunt.
Maar ook zijn er rondom Ferlach leuke dorpjes te vinden, in de zomermaanden zijn er ook veel dorpsfeesten, als toerist ben je hier natuurlijk van harte welkom. Iets boven Ferlach ligt de stad Klagenfurt. Ook een plaats waar je tijdens de vakantie in Karinthië eens een kijkje moet nemen.
Het zuiden van Oostenrijk is een prachtig gebied en doet zeker niet onder van de bij ons Nederlanders meer bekendere regio’s. Dus zoek en boek een vakantiehuisje in Ferlach en geniet van een heerlijk verblijf in een schitterende regio.

Plaatsnaam

Ferlach

Aantal inwoners

circa 7.200