Gnesau

Gnesau

Plaats in Oostenrijk

Gnesau is een leuk en landelijk gelegen dorp in de regio Karinthië. Dit gebied is te vinden in het zuiden van Oostenrijk en staat bekend als één van de mooiste natuurgebieden van het land.
Tevens is Gnesau ook een gemeente en vallen kleine plaatsen als Zedlitzdorf en Eben hieronder. De voorzieningen zoals een supermarkt en een eetgelegenheden zoals een traditioneel restaurant zijn allemaal wel in de omgeving te vinden. Maar om het gebied te verkennen is het wel belangrijk om de beschikking te hebben over een eigen auto.
Als je de vakantie in een rustig deel van Karinthië wilt doorbrengen dan is Gnesau een prima plek om te verblijven. 


Toerisme

De natuurrijke omgeving van Gnesau maakt het tot een prima regio om per voet of fiets te verkennen. Vooral wandelaars kunnen hier optimaal gebruikmaken van de aangelegde paden die diverse natuurparken en gebergtes beloopbaar maken.
Bij het dorp Zedlitzdorf zijn er vakantiehuizen te vinden te midden van een prachtig natuurrijk gebied en met zicht op het Gurktal.
De Nockbergen is een natuurgebied welke gelegen is in de gemeente Gnesau en waar je prima een dag wandelend kunt doorbrengen. Ook zijn er in dit deel van Karinthië thermale baden te vinden.
Zoek je in Oostenrijk nog een leuke plek om op wintersport te gaan? Ook dan kan Gnesau dienen als uitvalsbasis. Vanuit het dorp zijn skigebieden als de Gerlitzen en de Falkert Alm prima bereikbaar. Dus de stelling dat deze regio 365 dagen per jaar de toerist wat te bieden heeft dekt absoluut de lading.

Plaatsnaam

Gnesau

Aantal inwoners

circa 1.250