Ludmannsdorf

Ludmannsdorf

Plaats in Oostenrijk

In de regio Karinthië is de het landelijk gelegen dorp Ludmannsdorf te vinden. Deze plaats is gelegen in het uiterste zuiden van Oostenrijk.
Wat maakt dit dorpje nu zo leuk om de vakantie door te brengen, ik denk dat je dit moet zoeken in het authentieke en het pittoreske van Ludmannsdorf. Ook de rivier de Drava welke iets ten zuiden van het dorp stroomt maakt het een plek met mogelijkheden.
Voor je boodschappen ben je aangewezen op één van de omliggende dorpen en ook als je in de avond een restaurant wilt bezoeken is het handig als je de beschikking hebt over een auto.
Maar zoek je het landelijke karakter van Karinthië dan is Ludmannsdorf een prima plek om te verblijven tijdens de vakantie.


Toerisme

Buitenmensen die Oostenrijk wel vaker hebben bezocht en kennis hebben van de verschillende gebieden zullen het waarschijnlijk onderschrijven. In Karinthië is het prima toeven en als je voorkeur uitgaat naar een kleinschalige plaats dan is Ludmannsdorf een prima plek om te verblijven.
De omgeving trekt je als het ware uit je vakantiehuisje en maakt het dat je elke dag opnieuw wilt vertoeven in de gezonde buitenlucht van Oostenrijk. De natuur is er op zijn mooist en vanuit Ludmannsdorf zit je er al het ware tussen. Maar ook als je de wandelingen en fietstochten eens wilt afwisselen met een dagje stad dan heb je verschillende opties. Je kunt Klagenfurt aandoen en ook Villach met zijn unieke centrum is goed bereikbaar.
Ook wintersporters kunnen vanuit Ludmannsdorf de pistes goed bereiken en dit alles maakt dit dorp dan ook tot een prima vakantielocatie in Karinthië.

Plaatsnaam

Ludmannsdorf

Aantal inwoners

circa 1.900