Oberdrauburg

Oberdrauburg

Plaats in Oostenrijk

Het lieflijke dorpje Oberdrauburg  is schitterend gelegen aan de rivier de Drava. Het is gelegen in de regio Spittal an der Drau welke weer onderdeel uit van Karinthië.
De natuur in dit deel van Oostenrijk is werkelijk verbluffend mooi en je treft hier toch minder toeristen als in andere delen van het land. Ben je een natuurliefhebber en trekt duurzaam toerisme je dan is het huren van een huisje in Oberdrauburg een goede eerste zet van wat kan uitgroeien tot een heerlijke vakantie.
Het plaatsje ligt als het ware ingeklemd tussen de rivier en de Rosenberg met zijn dichte bebossing. Na een goed ontbijt kun je na het aantrekken van je wandeluitrusting vanuit je optrekje in Oberdrauburg gelijk dit deel van Karinthië verkennen.


Toerisme

Ongeacht of je nu in de zomer- of wintermaanden de vakantie in Oberdraubrug gaat doorbrengen of toch de voorkeur hebt voor het voor- dan wel najaar. Je zult bemerken dat 365 dagen per jaar dit deel van Oostenrijk een gebied is waar altijd wel wat te doen is!
In het winterseizoen zijn de skipistes van Karinthië goed bereikbaar en waar je in de winter met de lange latten spectaculaire afdalingen kunt maken kun je in de zomervakantie er letterlijk prima uit de voeten. Er zijn namelijk prachtige wandelroutes in de omgeving rondom Oberdrauburg te vinden. Ook langs de rivier kun je prachtig fietsen of wandelen en pak je een zijtak omhoog dan kom je in lieflijk Oostenrijkse dorpjes waar je het bestaan gewoonweg niet van afwist.
Oberdrauburg is een prachtig dorpje in het Spittal, en een bezoekje meer dan waard!

Plaatsnaam

Oberdrauburg

Aantal inwoners

circa 1.250