Seeboden

Seeboden

Plaats in Oostenrijk

Seeboden is een plaats met ruim zesduizend inwoners. Daarbij komen dan nog de toeristen die de vakantie in dit dorp in Karinthië doorbrengen. Door de ligging aan het Milstättermeer is het een populair gebied onder vakantiegangers die dit deel van Oostenrijk aandoen.
Wil je een huisje huren in Seeboden dan kun je appartement huren in een complex maar ook een accommodatie boeken rechtstreeks bij de eigenaar is mogelijk.
De plaats Seeboden heeft faciliteiten zoals een supermarkt en meerdere restaurants. Het landelijke karakter overheerst in dit deel van Karinthië en het leuke aan de plaats Seeboden is toch ook wel de combinatie van het groene achterland en het prachtige meer wat gelijk aan deze plaats grenst. 


Toerisme

Heb je een natuurhuisje in Seeboden geboekt dan kun je ongeacht welk seizoen je verblijft hier een heerlijke vakantie doorbrengen. In de zomermaanden is de Milstättersee populair. Je kunt aan de waterkant heerlijk relaxen en uiteraard kun je op het meer ook talloze activiteiten ondernemen.
Ook Stranbad Erl wordt veelal aangedaan door mensen die in dit deel van Karinthië verblijven tijdens de vakantie. In het winterseizoen is het ook prima toeven in Seeboden want vanuit je recreatiewoning zijn de skigebieden snel bereikbaar. Skigebied Goldeck is in minder een kwartier te bereiken en de piste en faciliteiten hebben de afgelopen jaren een kwaliteitsimpuls gekregen door de investering van enkele tientallen miljoenen.
Vakantie in de regio Karinthië, bezoek dan zeker Seeboden eens. Het is er prima toeven!

Plaatsnaam

Seeboden

Aantal inwoners

circa 6.200