Villach

Villach

Plaats in Oostenrijk

Villach is een historische stad in de regio Karinthië te Oostenrijk. Deze plaats heeft een kleine zestigduizend inwoners en is de bekendste plaats in dit deel van de provincie.
Het huren van een vakantiehuis in Villach is absoluut mogelijk. Of anders gesteld er zijn accommodaties te vinden aan de rand van de stad.
Wat betreft voorzieningenniveau mag je gerust spreken van een stad met een rijk historisch verleden en diverse oude gebouwen duiden hier ook op. Het stadscentrum van Villach is gezellig en de architectuur maakt het dat je rustig van een plaats met grandeur mag spreken.
Breng je de vakantie door in Villach dan kun je genieten van leuke winkeltjes, diverse horecagelegenheden en enkele onderhoudende musea. 


Toerisme

Huur een vakantiehuisje in Villach en verblijf op die manier in een prachtige Oostenrijkse streek. Karinthië is een gebied in Oostenrijk welke door steeds meer toeristen wordt ontdekt. De stad Villach draagt zeker een steentje bij aan de groeiende populariteit en kan mensen een leuke dag vermaak bieden tijdens de vakantie.
Maar in de omliggende regio is natuurlijk nog wel meer te bekijken en te ondernemen. De Oostenrijkse natuur blijft natuurlijk het belangrijkste bestandsdeel en als het weer ook nog een beetje meewerkt kan er niets op tegen een dagje in de gezonde buitenlucht.
Rondom Villach zijn fraaie meren gelegen. Denk daarbij aan de Faaker See en de Wörthersee. Hier kun je prima wandelen of huur een fiets en pak een leuke route om het meer.
Ook het Gerlitzen gebergte is een aanrader. Hier kun je tal van activiteiten ondernemen van hiken tot paragliden.
Als vakantiebestemming is Villach een prima locatie, van hieruit kun je Karinthië perfect ontdekken.

Plaatsnaam

Villach

Aantal inwoners

circa 60.000