Weissensee

Weissensee

Plaats in Oostenrijk

De Weissensee is een vermaard meer in de regio Karinthië te Oostenrijk. Bij ons Nederlanders staat het bekend om de alternatieve Elfstedentocht die in de wintermaanden op dit dan bevroren meer wordt gehouden. Tenminste als de ijslaag dik genoeg is om de wedstrijd door te laten gaan.
Als je een vakantiehuis wilt huren aan de Weissensee dan kun je terecht in of nabij dorpen als Neusach, Techendorf, Gatschach of Oberdorf.
Als je denkt dat het alleen in de wintermaanden goed toeven is aan dit Bergmeer heb je het mis. In de zomer is dit deel van Karinthië ook een aantrekkelijke vakantiebestemming. De plaatsen die rondom de Weissensee liggen bieden dan ook prima voorzieningen. Als toerist hebt u keuze uit talrijke faciliteiten. Het langgerekte meer werkt als een magneet op het toerisme en jaarlijks brengen hier dan ook vele mensen uit Nederland de vakantie door.


Toerisme

In het zomerseizoen treft je vooral veel wandelaars en fietsers aan rondom de Weissensee en natuurlijk is het meer dan zelf ook een bron van recreatief gebruik. De sportieve vakantieganger zal zich in ieder geval al snel thuis voelen in dit deel van Oostenrijk.
Wilt u de wintermaanden de vakantie doorbrengen in Karinthië ook dan kan de Weissensee een prima uitvalsbasis zijn. Rondom het meer zijn schitterende langlaufroutes te vinden en bent u het type wintersporter wat een snelle afdaling niet schuwt dan is het skigebied Naggler-Alm perfect. Na een dagje op de lange latten in de Oostenrijkse bergen kunt u de dag gezellig afsluiten in één van de dorpen rondom de Weissensee.
Door het unieke vakantiegebied welke in dit deel van Karinthië is te vinden zie je ook steeds vaker terugkerende toeristen. Het leuke is dat mensen die in eerste instantie de wintersport in dit Oostenrijkse gebied hebben doorgebracht in de zomermaanden terugkomen om de vakantie aan de Weissensee door te brengen.

Plaatsnaam

Weissensee

Aantal inwoners

n.v.t.