Filzmoos

Filzmoos

Plaats in Oostenrijk

Filzmoos is een piepklein stadje, maar doordat deze erg populair is onder toeristen zijn er dikwijls meer vakantiegangers dan inwoners te vinden.
Het is gelegen in de bekende Salzburgerland, een gebied die bij mensen die vaker op vakantie zijn geweest richting Oostenrijk waarschijnlijk niet onbekend in de oren zal klinken.
Als je een vakantiewoning in Filzmoos huurt kun je ervan op aan dat alle bezienswaardigheden binnen aanvaardbare afstand te vinden is.
Doordat jaarlijks veel mensen de vakantie hier doorbrengen is het met de voorzieningen prima voorzien. Als je ski’s of een mountainbike wilt huren tijdens je vakantie hier dan kan dit gewoon in de stad. Ook het aanbod van eetgelegenheden en barretjes is prima voor elkaar in Filzmoos. De plaats dient in de zomermaanden als uitvalsbasis voor fietser en met name wandelaars. In het winterseizoen zijn het de skifanaten die de overhand hebben in dit deel van het Oostenrijkse Salzburgerland.


Toerisme

De toeristische sector in Oostenrijk heeft geen klagen, het is wat dat betreft een stabiel vakantieland. Als je een vakantiehuis in Filzmoos geboekt hebt zul je merken dat het overgrote deel van de mensen uit toeristen bestaat.
Op zich is dit niet vreemd want dit deel van het Salzburgberland heeft een prachtig landschap te bieden. Wat te denken van het Dachstein gebergte, of de Gosaukamm. Het gehele jaar door is er meer dan voldoende te doen. Skiën, langlaufen, hiken, mountainbiken, parasailen, enzovoort. Er is in de buurt van Filzmoos simpelweg te veel te doen, u zult dus keuzes moeten maken tijdens de vakantie.
Ook de diverse dorpjes in het dal en in de bergen zijn het bezoeken waard. Of breng eens de dag door in de geboortestad van Mozart; Salzburg. Een echte aanrader!
Huur een leuk appartement in Filzmoos en geniet van een onbezorgde vakantie in Oostenrijk.

Plaatsnaam

Filzmoos

Aantal inwoners

circa 1.500