Salzburgerland

Salzburgerland

Regio in Oostenrijk

Oostenrijk, Salzburgerland. Een absolute aanrader voor uw vakantie

Zelf graag uw eigen vakantiehuisje in de regio Salzburgerland huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in deze prachtige Oostenrijkse regio kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.

Salzburgerland een prima locatie voor uw vakantie in Oostenrijk

Op naar Oostenrijk, veel mensen uit Nederland doen dit land aan voor het doorbrengen van de zomervakantie, en natuurlijk ook voor de wintersport trekken jaarlijks veel toeristen naar dit schitterende vakantieland.
Lastiger is het vaker te bekijken op welke plek u in Oostenrijk een vakantiehuis wilt huren. Een leuke tip die wij u willen aandragen is Salzburgerland. Tijdens uw vakantie in deze prachtige Oostenrijkse regio zult u ervaren dat dit een zeer diverse provincie is. Een huisje huren is dan ook een prima optie die het overwegen zeker waard is.

Op fietsvakantie naar Oostenrijk
Wat u ook doet in de regio Salzburgerland, het is bijna een must om een fiets mee te nemen. Als dit lastig is kunt u wellicht anders een tweewieler huren op het vakantiepark waar u verblijft. U kunt deze dan eventueel bij uw bungalow stallen. De regio Salzburgerland is een fietsprovincie bij uitstek. Er liggen letterlijk enkele duizenden kilometers uitstekende geprepareerde fietspaden op u te wachten tijdens uw vakantie in Oostenrijk.

Stedelijke cultuur tijdens uw vakantie, op naar Salzburg
Zo is een dagje iets anders doen in de regio Salzburgerland, dan is het bezoek brengen aan de prachtige oude stad Salzburg een zeer goede tip. Dit is de geboortestad van het muzikale genie Wolfgang Amadeus Mozart en tijdens uw verblijf in deze stad merkt u dat er nog steeds veel binding is met deze musicus. Maar als u van het bezoeken van een museum houdt dan is Salzburg ook een prima plek om te gaan. Deze stad scoort goed op kernwoorden als historie en cultuur. En u moet dan ook minimaal één dag van uw vakantie opofferen om deze prachtige plaats beter te leren kennen. Tegen de avond zult u dan uitgeput maar zeer voldaan kunnen terugkeren in uw vakantiewoning in de regio Salzburgerland.
Het aanbod van vakantiehuisjes in deze streek is de laatste jaren sterk toegenomen, dit is een ganrantie voor een prima prijs/kwaliteit verhouding.


Toerisme

Provincie

Salzburgerland

Oppervlakte

7.154 km2

Aantal inwoners

530.000

Hoofdstad

Salzburg