Jochberg

Jochberg

Plaats in Oostenrijk

Jochberg is een zogenaamd lintdorp in de regio Salzburgerland. Dit deel van Oostenrijk is natuurlijk vermaard onder vakantiegangers en dan met name wintersporters. Als u een vakantiehuis huurt in Jochberg verblijft u op korte afstand van de lokale skigebieden. De Wurzhöhe is direct bereikbaar vanaf het dorp en biedt tal van prachtige afdalingen voor zowel beginners als gevorderden.
Het dorp zelf is kleinschalig maar ondanks dat is alles wat u zoekt tijdens een vakantie voorhanden. Als u overgaat tot het huren van een chalet in Jochberg zal het wat dat betreft aan niets ontbreken en kan het niet anders of u heeft een onvergetelijke vakantie in Oostenrijk.


Toerisme

Het Salzburgerland is natuurlijk een populaire vakantieregio van het land en zowel in de zomermaanden als in het skiseizoen is het dan ook een komen en gaan van toeristen. Ook u zult dit ervaren als u de vakantie doorbrengt in het dorp Jochberg. Maar hoewel veel mensen hier in een accommodatie verblijven is het toch de kleinschaligheid van dit Oostenrijkse dorpje wat onmiskenbaar zijn charme heeft. Ook als u tijdens de wintersportvakantie in Jochberg verblijft zult u merken dat dit dorp een gemoedelijke uitstraling heeft en dat het genieten van deze prachtige regio voorop staat. Vanuit de plaats zelf kunt u met de skiliften naar boven, maar brengt u de gezinsvakantie door in Jochberg dat kunnen uw kinderen in het dal skiles nemen en zo hun eerste vlieguren op de lange latten maken.
In het zomerseizoen kunt u in dit deel van het Salzburgerland heerlijke wandelingen maken door het dal of in het Wurzhöhe gebergte.
Wilt u de drukte opzoeken dan is Kitzbühel makkelijk te bereiken, ook hier zijn de voorzieningen trouwens top. Moe maar voldaan kunt u tegen de avond heerlijk bijkletsen in uw vakantieaccommodatie in Jochberg. Weer een geslaagde dag van uw vakantie in Oostenrijk is ten einde.

Plaatsnaam

Jochberg

Aantal inwoners

circa 1.600