Kaprun

Kaprun

Plaats in Oostenrijk

Kaprun is gelegen in de regio Salzburgerland, deze bestemming in Oostenrijk is zeer populair bij wintersporters. Maar ook in de zomermaanden is het prima toeven in deze regio.
Wie een vakantiehuis huurt in Kaprun zit dus ongeacht het jaargetijde om een prima plek.
In dit levendige dorp is genoeg vertier voor u, gezellige barretjes en goed betaalbare restaurants en bistro’s. Wie de vakantie doorbrengt in Zell am See-Kaprun kan vanuit het dal makkelijk de bergen intrekken, de voorzieningen zijn perfect en mede daarom trekt dit dorp jaarlijks zoveel toeristen.
Een leuke trekpleister is ook het kasteel van Kaprun, maar ook de prachtige natuur direct buiten het dorp is voor veel mensen reden genoeg om de vakantie in dit deel van het Salzburgerland door te brengen.


Toerisme

Uw vakantiewoning in Kaprun zult u waarschijnlijk maar summier zien want het dorpje en zijn omliggende regio heeft zoveel te bieden dat er waarschijnlijk te weinig tijd is om alle toeristische trekpleisters te bezoeken.
Oostenrijk is prachtig en dit geldt op zeker ook voor de provincie Salzburgerland. Een perfect vakantiegebied. Zell am See-Kaprun is dat ook, vooral voor de wintersporter is dit het summum, de skipistes liggen letterlijk op een steenworp afstand en de perfecte skivoorzieningen zal zelfs de meeste kritische wintersporter kunnen bekoren. Een skivakantie doorbrengen in Kaprun is dus absoluut aan te bevelen.
Maar ook in de zomermaanden is het prima toeven. Het wandel- en fietsnetwerk is prima voor elkaar en is het dal u niet uitdagend genoeg dan kunt u gaan voor een afdaling van één van de gletsjers welke dit deel van het Salzburgerland rijk is.
De conclusie die kan worden getrokken is dat Kaprun een ultieme Oostenrijkse vakantiebestemming is.

Plaatsnaam

Kaprun

Aantal inwoners

circa 3.000