Leogang

Leogang

Plaats in Oostenrijk

Leogang is een plaats gelegen in de regio Salzburgerland te Oostenrijk. Bij veel vakantiegangers zal dit dorp een bekende klank hebben want jaarlijks doen veel toeristen dit deel van Oostenrijk aan.
Als je een vakantiewoning in Leogang huurt ben je verzekerd van een prima vakantiebestemming. De dagelijkse boodschappen kun je prima hier doen en ook in de avonden is er voldoende vertier met de diverse restaurants en gezellige (ski)barretjes.
Salzburgerland in het algemeen en Leogang in het bijzonder is een perfecte locatie, huur hier dan ook een appartement en geniet van dit prachtige deel van Oostenrijk.


Toerisme

Vanuit het vakantieadres in Leogang is de regio Salzburgerland prima te verkennen. Het hele jaar door wordt dit deel van het land bezocht door vele vakantiegangers. In de zomermaanden zijn er vele mensen die te voet dan wel met een fiets de bergen intrekken. Om hier een prachtige wandeling of een spectaculaire afdaling “downhill” te maken.
In het winterseizoen huren veel mensen een vakantiehuis in Leogang en gaan vanaf daar dagelijks de bergen in om één van de skigebieden te bezoeken. Voor zowel de beginnende als gevorderde skiër is er een prima aanbod van pistes.
Ook zijn er diverse leuke dorpjes in de omgeving te vinden die je alleen al het geheel eigen authentieke karakter moet bezoeken. Een dagje stad is ook mogelijk, alleen doet u met een bezoek van één dag de stad Salzburg eigenlijk tekort.
Hoe dan ook, Leogang is een prima bestemming voor een leuke vakantie in Oostenrijk.

Plaatsnaam

Leogang

Aantal inwoners

circa 3.150