Mautendorf

Mautendorf

Plaats in Oostenrijk

Mauterndorf is een plaats in Oostenrijk. Om precies te zijn is het gelegen in de regio Salzburger Land. Deze regio is bij veel toeristen die het land hebben aangedaan waarschijnlijk wel bekend. Als je op vakantie wilt in dit deel van het land dan is Mauterndorf een uitstekende plek om te verblijven.
Het zweefvliegveld van dit dorp is vermaard en als u hier de vakantie doorbrengt dan zou u eigenlijk een vlucht moeten maken, het uitzicht vanuit de lucht is fenomenaal.
Ook het centrum van het dorp heeft historische waarde en dit maakt Mauterndorf een plaats met een eigen en authentiek karakter. Er is enige detailhandel en er zijn enkele horecagelegenheden te vinden in dit Oostenrijkse dorp. Dit alles maakt het dat dit een prima plek is om de vakantie in het Salzburgerland door te brengen.


Toerisme

Het unieke aan Oostenrijk is dat dit land eigenlijk het hele jaar door populair is om te bezoeken. Wat dat betreft kun je niet echt spreken van een laag- en hoogseizoen. Hoewel de drukte in de wintermaanden wel de top bereikt. Als je een chalet huurt in Mauterndorf in het winterseizoen dan zal je merken dat deze regio populair is onder wintersporters. Er zijn tientallen kilometers prima geprepareerde skipistes te vinden. Vooral op de Grosseck is het prima toeven op de lange latten.
In het zomerseizoen kun je ook een leuke vakantie doormaken in dit deel van het Salzburger Land want de afwisseling van bergen en dalen maakt het tot een prima recreatiegebied met voor een ieder wel iets wat hem of haar aanspreekt. Om dit te ontdekken hoeft u alleen maar een vakantiewoning te huren in Mauterndorf, ook u zult dan de schoonheid van Oostenrijk ontdekken.

Plaatsnaam

Mautendorf

Aantal inwoners

circa 1.800