Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm

Plaats in Oostenrijk

Saalbach-Hinterglemm is een samenvoeging van twee dorpen, bij elkaar wonen hier een goede drieduizend mensen. Maar zij staan niet in verhouding tot het aantal toeristen die hier verblijven. Vooral tijdens het wintersportseizoen huren veel mensen een vakantiehuis in Saalbach-Hinterglemm. De aanwezigheid van uitstekende skivoorzieningen is hier onder  andere debet aan. Maar ook in de dorpen zelf is het prima toeven met de leuke horecagelenheden. In de wintermaanden is het hier elke avond een gezellige boel.
In het zomerseizoen zijn er veel wandelaars en fietsfanaten te vinden in Saalbach-Hintgerglemm, dikwijls huren ze een chalet in of nabij één van deze dorpen.


Toerisme

Breng de zomervakantie of wintersport eens door in een vakantiehuis in Saalbach-Hinterglemm. Of je nu een beginnend skiër bent of al jaren op wintersport gaat. Of je nu allen op vakantie wilt of samen met het gezin of een vriendengroep. Saalbach-Hinterglemm is de plek om de vakantie door te brengen. Als u een accommodatie wilt huren in deze samengevoegde dorpen in het Salzburgerland zult u zich verbazen over het diverse aanbod.
De diverse skipistes die rondom deze plaatsen ligt nodigt uit voor een heerlijke wintersport. Er zijn pistes voor een ieders niveau en als u skiles wilt volgen kunt u dit vanuit Saalbach-Hinterglemm doen. Er zijn blauwe, rode en zwarte pistes te vinden in het omliggende gebergte en voor een ieder uitdaging genoeg dus.
Brengt u de zomervakantie door in Saalbach-Hinterglemm dan is het raadzaam om wandel- en fietsspullen mee te nemen want er zijn hier uitstekende voorzieningen voor de buitensporter.
Het hele jaar door is dit deel van het Oostenrijkse Salzburgerland een unieke bestemming om te verblijven. Dus ontdek het zelf wat dit gebied u allemaal te bieden heeft.

Plaatsnaam

Saalbach-Hinterglemm

Aantal inwoners

circa 3.000