Saalfelden

Saalfelden

Plaats in Oostenrijk

De Oostenrijkse gemeente Saalfelden is gelegen in de regio Salzburgerland.  Het is een gebied waar diverse outdoorsporten worden beoefende door zowel recreanten als topsporters.
Deze plaats midden tussen de Alpen nodigt uit voor een heerlijk verblijf. Wie een vakantiehuis huurt in Saalbergen zal elke dag weer nieuwe dingen ontdekken. Dit is een uniek stukje Oostenrijk! De plaats zelf heeft ook alle voorzieningen die je als toerist zoekt, of het nu gaat om leuke winkeltjes of een knus restaurantje. Het is te vinden in Saalfelden en het gehele jaar door is het hier in feite dan ook “hoogseizoen”. 


Toerisme

In welk jaargetijde je de vakantie in Saalfelden wilt doorbrengen het kan bijna niet anders of het wordt een geslaagd verblijf in dit deel van het Salzburgerland. Wil je in de zomervakantie naar deze regio in Oostenrijk afreizen en ben je een geoefend fietser dan is het Bikepark Leogang de plek om te zijn. Met de Löwen Alpin Card kun je makkelijk via één van de kabelbanen de bergen inkomen. In het winterseizoen heb je hier talloze skiroutes en in de zomermaanden bevolken wandelaars de Alpengebergten.
Als je een gezinsvakantie doorbrengt in Saalfelden dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het zintuigen en avonturenpark. Dit is vertier voor jong en oud!
Het aanbod van vakantiehuizen in Saalfelden is divers en er is altijd een leuke authentieke accommodatie te huren. Na je eerste verblijf in het Salzburgerland ben je verkocht en kan het bijna niet anders  dan dat je hier vaker terug zult keren.

Plaatsnaam

Saalfelden

Aantal inwoners

circa 16.000