Taxenbach

Taxenbach

Plaats in Oostenrijk

Taxenbach is een dorp in de Oostenrijkse regio Salzburgerland. Als je op een rustige locatie de vakantie wilt doorbrengen dan is een plek om in overweging te nemen. Vooral in het winterseizoen kunt je de skipiste goed bereiken en de extreme drukte redelijk vermijden.
Maar ook in de zomermaanden is Taxenbach een prima plek om een vakantiehuis te betrekken.
Als je een uitvalsbasis zoekt met veel faciliteiten dan kun je beter een plek als het iets verder gelegen Sella m Zee aandoen. Maar zoek je een rustige omgeving met toch een redelijk centrale ligging dan is het dorp Taxenbach in het Salzburgerland een prima keus!


Toerisme

Oostenrijk een prachtig vakantieland welke bij ons Nederlanders steeds meer in trek komt. De wintersport hier doorbrengen was altijd al populair maar ook met de zomervakantie is hier heerlijk genieten. Kies je voor de regio Salzburgerland dan is Taxenbach een bestemming die je in je achterhoofd moet houden. De natuur is hier prachtig en als je een echt buitenmens bent dan heb je hier een prima tijd. Doe het natuurpark Hohe  Tauern eens aan, een aanrader!
Voor de skivakantie is Taxenbach ook geen verkeerde plek. Je moet dan een stukje rijden met de auto maar dan ben je bij het vermaarde skigebied “Europa Sportregion”. Hier zijn voor alle niveaus uitstekende geprepareerde skipiste te vinden. Taxenbach is dan ook een prima plek om een vakantie met het hele gezin (of vriendengroep) door te brengen.
Zoek je naar een stukje cultuur? Doe dan de stad Salzburg eens aan, deze staat vooral bekend als geboorteplaats van Mozart maar heeft zoveel meer te bieden.
Wellicht kunnen we u ook in de toekomst welkom heten in Taxenbach, het is hoe dan ook een goede keus als vakantiebestemming in dit deel van Oostenrijk.

Plaatsnaam

Taxenbach

Aantal inwoners

circa 2.600