Hohentauern

Hohentauern

Plaats in Oostenrijk

Zoekt u een dorp in de regio Steiermark om de vakantie door te brengen ? Wellicht is de plaats Hohentauern wel precies wat u dan zoekt. In dit dorpje met enkele honderden inwoners is het prima toeven. Het leuke is dat het zicht richt op duurzaam toerisme het buitenleven speelt daarin een belangrijke rol. Als u ervoor kiest om een vakantiehuisje te huren in Hohentauern kunt u zelf beleven wat een uniek plekje in Oostenrijk dit is.
Door het toerisme is het wel zo dat de belangrijkste zaken aanwezig zijn in deze plaats in Steiermark, dus voor de belangrijkste boodschappen, een hapje eten of gezellig borrelen kunt u hier prima terecht. Breng de vakantie eens door in Hohentauern en ervaar de gastvrijheid van deze Oostenrijkse regio.


Toerisme

Steiermark is een opkomende gebied van Oostenrijk en de verwachting is dan ook dat de komende jaren steeds meer toeristen hier de vakantie gaan doorbrengen. Het hele jaar door is een dorp als Hohentauern een perfecte vakantiebestemming. In het winterseizoen brengen veel mensen hier de vakantie door die graag op de ski,s dan wel snowboard willen staan. De aanwezigheid van de skipistes in het dorp zelf zorgt ervoor dat mensen een appartement huren in Hohentauern en zo optimaal kunnen genieten van de wintersport.
Maar besluit je om in de zomermaanden de vakantie door te brengen in Steiermark dan zijn er ook genoeg plaatsen waar je prima kunt verblijfen. Ook hier is het Oostenrijkse dorp Hohentauern weer een formidabele aanrader. Gesitueerd op de bergflanken heb je als toerist een spectaculair uitzicht over de omgeving. Het vakantiegebied Murtal waartoe dit dorp behoort is ingericht op vakantiegangers en ecotoerisme is er ook populair. De natuurlijke omgeving leent zich in het bijzonder voor een actieve vakantie. Wandelen, fietsen, raften, skiën, etc. Vanuit je vakantiehuis in Hohentauern sta je direct midden in de natuur.

Plaatsnaam

Hohentauern

Aantal inwoners

circa 600