Steiermark

Steiermark

Regio in Oostenrijk

De regio Steiermark is gelegen in het zuiden van Oostenrijk. De meeste Nederlanders en Belgen brengen de vakantie in andere regio’s door, maar langzaamaan is er een kentering zichtbaar en huren mensen een vakantiehuis in Steiermark en ontdekken dat deze streek absoluut de moeite waard is.
Eigenlijk heeft dit gebied alles wat Oostenrijk zo interessant maakt. De natuur is er prachtig en het heuvel- en bergachtige landschap is fascinerend. De stad Graz is een aanrader met zijn architectuur en ook de authentieke dorpjes in de omgeving zijn goed bewaard gebleven.
Dus doe eens een ander stukje Oostenrijk aan tijdens de vakantie en kies eens voor Steiermark. Zodoende zult u zelf ervaren hoe prachtig dit gebied is.


Toerisme

De verschillende Oostenrijkse gebieden hebben allemaal hun eigen sterke punten. Maar de natuur staat over het algemeen voorop. Ook Steiermark kan terugvallen op zijn natuurschoon. In de zomer kun je hier prachtig wandelen en fietsen. Als je een stedentrip wilt maken dan is de hoofdstad van de regio de moeite waard. We hebben het hier over Graz, deze stad staat bekend om zijn oude en moderne architectuur. Het oude stadcentrum is de moeite waard, maar ook de moderne projecten springen direct in het oog.
Als u een vakantiewoning huurt in Steiermark dan hebt u dus de natuur en het stadse leven binnen handbereik. Wilt u eens echt de bergen intrekken dan is de Hoher Dachstein een aanrader en uitdaging voor jong en oud. Deze gebergten zijn bijna drie kilometer hoog en u kunt hier tal van activiteiten ondernemen. Ook voor de wintersport kunt u prima in Steiermark terecht. Er zijn pistes voor beginners en gevorderden en een skichalet huren aan een skigebeid is zeker mogelijk.

Provincie

Steiermark

Oppervlakte

16.400

Aantal inwoners

circa 1.210.000

Hoofdstad

Graz