Murau

Murau

Plaats in Oostenrijk

Murau is een plaats die gelegen is in de regio Steiermarken. Dit gebied in Oostenrijk is centraal gelegen en kan dan ook prima dienen als uitvalsbasis van een vakantie.
Het is dan ook goed te weten dat als te een vakantiehuis hebt gehuurd in Murau je van hieruit niet alleen de Steiermarken streek kunt verkennen. Nee, je kunt middels een dagtrip bijna heel Oostenrijk aandoen. Door de ligging komen er veel toeristen richting Murau om de vakantie door te brengen. Je kunt dit goed zien door de ruime horecagelegenheden en ook zijn er supermarkten en andere winkeltje te vinden waar je de belangrijkste boodschappen kunt doen.


Toerisme

Het gehele jaar door is het prima toeven in Steiermark en dat gaat zeker op voor het stadje Murau. In het winterseizoen is deze plaats populair bij wintersporters, niet zo vreemd met de aanwezigheid van diverse skigebieden als Kreischberg, Lachtal en natuurlijk niet te vergeten het bekende Hohentauern. Er zijn verschillende pistes die geschikt zijn voor absolute beginner tot ver gevorderden. Als je een chalet hebt geboekt in Murau en graag skiles wilt hebben tijdens de wintersport dan kun je ter plekke een skileraar inhuren.
In de zomermaanden is het trouwens ook een feest om de vakantie in Steiermarken door te brengen. Direct rondom Murau kun je met de mountainbike prachtige ritten maken. Dus trek met je fiets de bergen in en geniet van de prachtige uitzichten. In de avonduren is het gezellig “thuiskomen” in Murau. De leuke restaurantjes en het fraaie oude centrum van dit typische stadje nodigen uit. Alles bij elkaar optellend kunnen we stellen dat Murau één van de leukste plekken in Oostenrijk is om de vakantie door te brengen.

Plaatsnaam

Murau

Aantal inwoners

circa 2.200