Schladming

Schladming

Plaats in Oostenrijk

Als u een fervent wintersporter bent en hiervoor jaarlijks afreist naar Oostenrijk dan zou het zo maar kunnen dat u wel een van Schladming heeft gehoord. Dit is voor veel mensen een favoriete skivakantie bestemming in de regio Steiermark.
Het ligt in een dalgebied en weet zich omringd door diverse gebergtes, vanuit je vakantiewoning in Schladming kun je zo via de gondels en skiliften te bergen intrekken. De faciliteiten zijn er prima en daarom brengen ook veel toeristen de vakantie door in dit stadje in Steiermark.


Toerisme

Wie een appartement of skichalet huurt in Schladming zal bijna zonder uitzondering iemand zijn die een buitenmens is. De bergen en verder flora en fauna staan centraal in dit deel van Steiermark.
Bijna het gehele jaar door is het hier wat toeristen betreft hoogseizoen. Jaarlijks brengen vele duizenden mensen uit diverse Europese landen hier de vakantie door. In de zomer kun je het Dachsteinmassief opgaan en hier genieten van het overweldigende Oostenrijkse natuurschoon. Maar ook actief bezig zijn kan hier prima. Wat te denken om met een mountainbike met duizelingwekkende vaart één van de bergroutes af te dalen. Of met een raft de rivier uitdagen middels een spectaculaire tocht. Maar ook golfliefhebbers zitten prima in de regio Dachstein en als u een vakantiehuisje heeft in Schladming is een golfbaan altijd binnen bereik.
In het winterseizoen is het natuurlijk vooral de sneeuwpret die de boventoon voert. Skiën, snowboarding of langlaufen, het is allemaal mogelijk in de Steiermark streek te Oostenrijk.

Plaatsnaam

Schladming

Aantal inwoners

circa 4.600