Tauplitz

Tauplitz

Plaats in Oostenrijk

Tauplitz is een plaats gelegen in de regio Steiermark. Dit deel van Oostenrijk mag zich ten opzichte van andere gebieden minder in de belangstelling van toeristen verheugen. Hoewel hier de laatste jaren wel enige verandering in lijkt te komen. Onder Oostenrijkers zelf is Stiermarken zoals het ook wel genoemd wordt overigens wel populair.
Zoek je een leuke bestemming om tijdens de zomervakantie of wintersport te verblijven dan kan Tauplitz je vermoedelijk wel eens verrassen.
Het is een echte wandelregio en ook wat betreft skifaciliteiten heeft het zeker het nodige te bieden aan pistes, etc.
Ook voor een gezinsvakantie is Tauplitz een perfecte uitvalsbasis. Het overzichtelijke van dit dorp en kleinschaligheid zal ouders met jonge kinderen een veilig gevoel geven. 


Toerisme

Oostenrijk heeft veel te bieden en de verschillende gebieden hebben hun eigen identiteit en wil je eens een onbekende regio verkennen dan is het huren van een chalet of appartement in Tauplitz te Steiermarken een prima plan.
Deze regio is top als je op zoek bent naar een gebied waar je kunt hiken of op de fiets er op kunt trekken. De wandelroutes en fietsmogelijkheden zijn prima en ook in het skiseizoen is het prima toeven in Tauplitz. Ook door de aanwezigheid van de grotere wintersportplaats Bad Mitterndorf welke met de auto in enkele minuten te bereiken is.
Wat is er na een actief dagje op de lange latten lekkerder om tegen het invallen van de avond terug te komen in een rustig gelegen vakantiehuis. Tauplitz is zo’n plaats waar je in Steiermark prima kunt verblijven. Leuk voor jong & oud!

Plaatsnaam

Tauplitz

Aantal inwoners

circa 1.025