Fügen

Fügen

Plaats in Oostenrijk

Fügen is een dorp en onderdeel van een gelijknamige gemeente waartoe ook Hochfügen en Pankrazberg behoren. Samen maken ze tot wat je rustig een heerlijk gebied om de vakantie door te brengen mag noemen.
Fügen in Tirol is populair onder toeristen uit Oostenrijk zelf en natuurlijk de omliggende landen. Ook veel Nederlanders kiezen ervoor om een vakantiehuis te huren in Fügen en te genieten van een onbekommerd verblijf in dit prachtige Alpenland.
De voorzieningen in het dorp zijn in ieder geval helemaal top en voor u als toerist zal het aan helemaal niets ontbreken. Zowel in het zomer- als winterseizoen is het prima toeven in Fügen in het Zillertal en mede daarom een prima vakantiebestemming. In het dorp zijn de nodige detailhandel en horecavoorzieningen gevestigd. 


Toerisme

Wie Fügen in Tirol zegt denk wellicht aan het prachtige Zillertal en hier is het dan ook waar dit leuke dorp middenin te vinden is. In dit levendige gebied is er in de zomer maar zeker ook in de winter het nodige vertier. Een beetje wintersporters die de vakantie wel eens in Oostenrijk heeft doorgebracht weet dat in deze regio de skigebieden perfect zijn. Niet alleen de sneeuwcondities zijn goed, ook de gehele infrastructuur van skiliften, skischolen en niet te vergeten de skibussen die je vanaf het vakantiehuis in Fügen naar de piste toe brengen.
Maar ook in het zomerseizoen is het prima toeven in dit deel van Tirol, de bergen lenen zich dan uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen. Het dal daarentegen is weer heerlijk voor het maken van een fietstocht. Ook voor een vakantie met het gezin of familie is Fügen perfect, in de omgeving zijn er prachtige openluchtzwembaden te vinden. Dit gebied is het hele jaar door de ultieme vakantiebestemming in Oostenrijk.

Plaatsnaam

Fügen

Aantal inwoners

circa 1.250