Krimml

Krimml

Plaats in Oostenrijk

Krimml is een dorp in Oostenrijk. Het is gelegen in de regio Tirol. Het staat vooral bekend om de water die hier in de omgeving te vinden zijn. Dit zijn de hoogste van het land met bijna vierhonderd meter en trekken met name in het zomerseizoen dan ook de nodige toeristen.
Een vakantiewoning huren in Krimml is mogelijk en de lokale bevolking speelt handig in op het toerisme, dit heeft als voordeel dat hoewel het maar om een klein dorp gaat in de directe omgeving toch de nodige voorzieningen te vinden zijn.
De ligging in het dal geeft een prachtig panorama op de bergen rondom. Ben je in de buurt dan is het zeker de moeite waard om Krimml aan te doen.


Toerisme

Tirol in Oostenrijk is een prachtige regio en misschien nog wel belangrijker het gehele jaar door een heerlijke vakantiebestemming. Als u een vakantiehuis in Krimml heeft gehuurd zult u bemerken dat het een voorrecht is om de gezonde Oostenrijks lucht in te kunnen ademen.
Voor natuurliefhebbers (en wie is dat nu niet) kun je niet ander dan nationale park de Hohe Tauern te bezoeken. De hoogste waterval van Oostenrijk moet u natuurlijk ook bezoeken, de Krimmler waterval is een bewijs hoe mooi de natuur kan zijn.
In het winterseizoen zijn er prima skigebieden te bezoeken. Het bekende wintersportoord Gerlos ligt dichtbij en Zell am Ziller ligt letterlijk om de hoek.
Of u nu in de winter of de zomer de vakantie in Krimml wilt doorbrengen, in beide gevallen zal het een geheid succes worden!

Plaatsnaam

Krimml

Aantal inwoners

circa 850