Leutasch

Leutasch

Plaats in Oostenrijk

Leutasch is een gemeente een gemeente in Tirol. Er vallen een redelijk aantal gehuchten en woonkernen onder deze gemeente, in totaal maar liefst vierentwintig!
Als je vakantie wilt doorbrengen in het noorden van Oostenrijk dan is het huren van een chalet in Leutasch een prima plan. Het is dicht tegen de grens met Duitsland aangelegen en dus ideaal als bestemming die met eigen vervoer aan te rijden is.
Het Gaistal is het gebied waar veel van de kernen zijn gelegen. Deze regio is populair onder wandelaars en fietser die een sportieve uitdaging zoeken.
Leutasch is gelegen in een dal waar een riviertje prachtig doorheen meandert. De bergen rondom maken het tot een belevenis hier rond te lopen of fietsen. 


Toerisme

Of je nu in het zomer- of winterseizoen de vakantie doorbrengt in Tirol, in beide gevallen is er genoeg te zien en te doen. Ook als je ervoor kiest om in het rustig Leutasch een vakantiewoning te reserveren zal je bemerken dat het hier prima toeven is. Het Gaistal is een prachtig gebied waar je het gehele jaar door leuke dingen kunt ondernemen.
De skipiste van Seefeld zijn vanaf Leutasch goed bereikbaar en vanaf het Mieminger gebergte heb je prachtige panorama’s. Lochlehen is een plaats waar je de vakantie prima door kunt brengen. Maar dit gaat ook op voor plaatsjes als Klamm, Reindlau, Seewald of Weidach. Dit zijn allemaal kernen die in het Leutasch dal zijn gelegen. Als u in dit deel van Tirol de vakantie wilt doorbrengen dan zijn het stuk voor stuk aanraders die als een meer dan uitstekende bestemming in dit heerlijke stukje Oostenrijk kunnen dienen.

Plaatsnaam

Leutasch

Aantal inwoners

circa 2.100