Oetz

Oetz

Plaats in Oostenrijk

Oetz is een dorp (en tevens naamgever van de gemeente) in Tirol. Deze provincie is een perfecte bestemming voor een leuke en afwisselende vakantie.
Om dit zelf te ervaren is het wellicht een leuke optie om eens een vakantiehuis te huren in Oetz en van daaruit dit Oostenrijkse gebied eens nader te verkennen.
Het dorpje zelf een klein maar gezellig centrum met een paar knusse eetgelegenheden.
Maar ook zijn er een paar museums te vinden die een bezoekje tijdens de vakantie meer dan waard zijn.
Het toerisme is de voornaamste inkomstenbron en het is mede daarom dat u zich als vakantiegast snel zult thuis voelen. De lokale mensen zijn alleraardigst en willen u overal mee voorthelpen. Dus breng de vakantie eens door in Oetz en kom erachter hoe fraai het Oostenrijkse Tirol eigenlijk is.


Toerisme

Als één van de populaire vakantiebestemmingen is het duidelijk dat Oostenrijk helemaal ingesteld is op het toerisme. Zeker Tirol mag zich verheugen in een grote populariteit onder de vakantiegangers. In dit deel van het land is het hele jaar door voldoende te doen en te beleven.
Als je een vakantiechalet of appartement in Oetz hebt geboekt dan zul je al snel zien dat er voldoende mogelijkheden tot uitstapjes en excursies zijn. Maar het zijn toch vooral de bergen die het meest lonken. Je kunt hier dan ook perfect de wintersport doorbrengen want het aanbod van skipistes is zeer divers en ook voor jonge mensen zijn er prima voorzieningen. Een gezinsvakantie doorbrengen in Oetz te Tirol kan dus prima.
Maar ook in het zomerseizoen is het prima toeven in dit deel van Oostenrijk. Trek eens lekker een dagje er op uit en merk wat de zuivere berglucht met u doet.

Plaatsnaam

Oetz

Aantal inwoners

circa 2.300