Sautens

Sautens

Plaats in Oostenrijk

Sautens is een dorp in de regio Tirol. Deze plaats kan door de perfecte ligging voor u een interessante locatie zijn om te verblijven tijdens de vakantie.
De rustige ligging maakt het dat u hier een perfect verblijf zult doormaken maar tevens is dit dorpje prima per auto bereikbaar vanuit Nederland.
Als u een vakantiehuisje huurt in Sautens ervaart u de spectaculaire ligging met als achtergrond de Holzberg. De Piburgersee ligt dichtbij en is de zomermaanden erg populair bij lokale recreanten en toeristen uit de omliggende landen.
Deze leuke bestemming in Tirol is een aanrader omdat in Sautens alles te vinden is wat u als vakantieganger nodig heeft. Er is horeca en detailhandel en de hartelijkheid van de lokale bevolking maakt het dat u zich hier direct op de plek voelt.


Toerisme

Het dorp Sautens is gelegen in het Ötztal en dit gebied in Tirol is de perfecte omgeving van de moderne buitenmens. Ook het ecotoerisme staat hier hoog in het vaandel en voor de bewuste toerist is dit deel van Oostenrijk dan ook een heerlijke bestemming.
In het zomerseizoen doe veel waterrecreanten dit gebied aan. Op de Piburgersee kun je prima met de kano overweg en ook tref je veel mountainbikers en wandelaars die langs de oever van het meer gehoor geven aan hun sportieve inslag.
In de winter is het skigebied Hochötz-Kühtai de plek om te zijn. Vanuit uw vakantiewoning in Sautens is het de skibus die u in enkele minuten naar de pistes brengt.
Oostenrijk wordt meer en meer een vakantiebestemming het gehele jaar door. En als u een accommodatie in Tirol zoekt dan kan het dorpje Sautens wel eens een uitmuntende keuze zijn!

Plaatsnaam

Sautens

Aantal inwoners

circa 1.400